Makedonská rýžová pilau s pistáciemi
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Šalvěj sušená
- 1 kávová lžička Petržel kudrnka
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Hřebíček
- 1 l Vývar zeleninový
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Pistácie
- 3 polévková lžíce Korintky
- 3 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1400 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 836.5 mg
- Vláknina 15263.6 mg
- Vitamín A 15263.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušená rajčata namočíme do vody. Cibuli nadrobno pokrájíme a na rozpáleném oleji krátce orestujeme. Přisypeme rýži, nasekané pistácie a podusíme cca 5 minut.
-
2
Poté vmícháme korintky, rajčata, šalvěj, petrželku a hřebíček a zalijeme horkým vývarem. Zakryté poklicí dusíme na mírném ohni cca 45 minut. Hotový pokrm ochutíme solí a podáváme.