Makedonská rýžová pilau s pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 1 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Pistácie
  • 3 polévková lžíce Korintky
  • 3 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1400 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 836.5 mg
  • Vláknina 15263.6 mg
  • Vitamín A 15263.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušená rajčata namočíme do vody. Cibuli nadrobno pokrájíme a na rozpáleném oleji krátce orestujeme. Přisypeme rýži, nasekané pistácie a podusíme cca 5 minut.

  • 2

    Poté vmícháme korintky, rajčata, šalvěj, petrželku a hřebíček a zalijeme horkým vývarem. Zakryté poklicí dusíme na mírném ohni cca 45 minut. Hotový pokrm ochutíme solí a podáváme.

Komentáře k receptu