Srnčí guláš s třešněmi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 200 g Kompot brusinkový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rohlíky bílé
  • 400 g Třešně
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 25 g Jíška instantní
  • 1000 g Srnčí maso
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 800 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1087 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 128.8 mg
  • Draslík 1301.5 mg
  • Vláknina 8360 mg
  • Vitamín A 8360 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1123.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso odblaníme, zbavíme všech šlach a úponů, nakrájíme na kostky, cibuli také nadrobno, sladké třešně vypeckujeme a rozkrájíme na drobné kousky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř do měkka. V jiné pánvi na másle podusíme třešně, přimícháme k masu, přidáme brusinkový kompot i s nálevem, podle chuti dosolíme, dosladíme, zahustíme instantní jíškou, dodusíme. Nakonec přimícháme sladkou smetanu, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Guláš podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.

Komentáře k receptu