Srnčí guláš s třešněmi
Suroviny
- 400 g Cibule
- 200 g Kompot brusinkový
- 80 g Máslo čerstvé
- 300 g Rohlíky bílé
- 400 g Třešně
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 5 g Cukr krupice
- 100 g Sádlo škvařené
- 25 g Jíška instantní
- 1000 g Srnčí maso
- 50 g Protlak rajčatový
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 800 ml Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1087 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 128.8 mg
- Draslík 1301.5 mg
- Vláknina 8360 mg
- Vitamín A 8360 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1123.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso odblaníme, zbavíme všech šlach a úponů, nakrájíme na kostky, cibuli také nadrobno, sladké třešně vypeckujeme a rozkrájíme na drobné kousky.
-
2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř do měkka. V jiné pánvi na másle podusíme třešně, přimícháme k masu, přidáme brusinkový kompot i s nálevem, podle chuti dosolíme, dosladíme, zahustíme instantní jíškou, dodusíme. Nakonec přimícháme sladkou smetanu, provaříme a odstavíme.
-
3
Guláš podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.