Čínská zeleninová směs a vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 738 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 16.8 mg
  • Draslík 3456.4 mg
  • Vláknina 73297.5 mg
  • Vitamín A 73297.5 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 680.2 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso myjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.

  • 2

    V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme, necháme chvíli odležet.

  • 3

    Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme a rozkrájíme na kousky.

  • 4

    Košťál zelí a květáku omyjeme a pokrájíme na plátky. Listy zelí natrháme na kousky.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme za stálého míchní nakrájené a naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme kousky papriky a rozkrájené košťály květáku i zelí. Směs mícháme a smažíme přibližně ještě 5 minut. Na závěr přidáme natrhané kousky zelí, dochutíme kmínem, zázvorem a Vegetou, případně osolíme. Vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu