Čínská zeleninová směs a vepřovým masem
Suroviny
- 50 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Solamyl
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Květák
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 13 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 16.8 mg
- Draslík 3456.4 mg
- Vláknina 73297.5 mg
- Vitamín A 73297.5 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 680.2 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso myjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
-
2
V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme, necháme chvíli odležet.
-
3
Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme a rozkrájíme na kousky.
-
4
Košťál zelí a květáku omyjeme a pokrájíme na plátky. Listy zelí natrháme na kousky.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme za stálého míchní nakrájené a naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme kousky papriky a rozkrájené košťály květáku i zelí. Směs mícháme a smažíme přibližně ještě 5 minut. Na závěr přidáme natrhané kousky zelí, dochutíme kmínem, zázvorem a Vegetou, případně osolíme. Vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.