Jemné masové kuličky s ořechy
Suroviny
- 250 g Vepřové maso mleté
- 20 g Ořechy vlašské
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Vegeta
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kapie
- 1 ks Okurka salátová
- 1 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Bramborová kaše sušená
- 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 23 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 611.7 mg
- Vláknina 3531.5 mg
- Vitamín A 3531.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce v misce rozšleháme metlou. Ořechy nasekáme najemno.
-
2
Mleté maso vložíme do velké mísy a postupně k němu přimícháme vodu a rozšlehané vejce. Pak přidáme zázvor, kmín a Vegetu, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme nasekané ořechy, bramborovou sušenou kaši a nakonec kypřicí prášek. Směs důkladně promícháme a necháme chvíli odležet.
-
3
Připravíme si zeleninu na oblohu. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kapii rozpůlíme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na malé kousky. Kolečka okurek položíme dokola na okraj servírovacího talíře.
-
4
Z masové směsi vytvoříme kuličky a ty smažíme do zlatova v pánvi na rozpáleném oleji.
-
5
Teplé pokládáme doprostřed okurek na talíři a před podáváním je posypeme nakrájenou kapií.