Jemné masové kuličky s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 20 g Ořechy vlašské
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapie
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Bramborová kaše sušená
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 611.7 mg
  • Vláknina 3531.5 mg
  • Vitamín A 3531.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce v misce rozšleháme metlou. Ořechy nasekáme najemno.

  • 2

    Mleté maso vložíme do velké mísy a postupně k němu přimícháme vodu a rozšlehané vejce. Pak přidáme zázvor, kmín a Vegetu, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme nasekané ořechy, bramborovou sušenou kaši a nakonec kypřicí prášek. Směs důkladně promícháme a necháme chvíli odležet.

  • 3

    Připravíme si zeleninu na oblohu. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kapii rozpůlíme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na malé kousky. Kolečka okurek položíme dokola na okraj servírovacího talíře.

  • 4

    Z masové směsi vytvoříme kuličky a ty smažíme do zlatova v pánvi na rozpáleném oleji.

  • 5

    Teplé pokládáme doprostřed okurek na talíři a před podáváním je posypeme nakrájenou kapií.

Komentáře k receptu