Čínské masové kuličky
Suroviny
- 250 g Vepřové maso mleté
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Vegeta
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kapie
- 1 ks Okurka salátová
- 1 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Bramborová kaše sušená
- 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- 0.2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 15 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 589.7 mg
- Vláknina 2861.5 mg
- Vitamín A 2861.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kapii rozpůlíme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na malé kousky.
-
2
Vejce v misce rozšleháme metlou.
-
3
Mleté maso vložíme do velké mísy a postupně k němu přimícháme vodu a rozšlehané vejce. Pak přidáme zázvor, kmín a Vegetu, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme bramborovou sušenou kaši a nakonec kypřicí prášek. Směs důkladně promícháme a necháme chvíli odležet.
-
4
Z masové směsi vytvoříme kuličky a ty smažíme do zlatova v pánvi na rozpáleném oleji.
-
5
Na okraj servírovacího talíře nebo mísy položíme dokola kolečka okurky, doprostřed dáme masové kuličky, posypeme je nakrájenou kapií a teplé podáváme.