Hrušková marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 186.4 mg
- Vláknina 10800.1 mg
- Vitamín A 10800.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jadřince hrušek a umeleme na masovém strojku.
-
2
Hruškovou kaši vložíme do hrnce s vodou a za stálého míchání povaříme.
-
3
Poté směs zvážíme a na kilo přidáme 500g cukru.
-
4
Vaříme za stálého míchání na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří.
-
5
Přidáme nakonec kyselinu citronovou.
-
6
Horkou marmeládu plníme do čistých zavařovacích sklenic.
-
7
Do každé sklenice vložíme pár lístků čerstvé máty.
-
8
Poté sklenice uzavřeme.