Zvěřinový guláš se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Srnčí maso
  • 300 g Jelení maso
  • 300 g Hovězí plec
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Olej rostlinný
  • 400 g Cibule
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Feferony
  • 40 g Mrkev kořen
  • 30 g Celer bulvový
  • 30 g Petržel kořen
  • 150 g Paprika červená
  • 80 g Mouka polohrubá
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 120 g Cibulka jarní
  • 600 g Brambory vařené
  • 80 g Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1004 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 125.2 mg
  • Draslík 1282.1 mg
  • Vláknina 13004.7 mg
  • Vitamín A 13004.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí, jelení a hovězí maso nakrájíme na stejně velké kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo, paprikové lusky bez jádřinců nakrájíme na tenké proužky, slaninu na nudličky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nudličky slaniny a mírně rozškvaříme, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, přidáme papriky, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a rozpustíme ji v tuku. Potom vložíme do hrnce maso. Osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, přidáme feferonku, podlijeme troškou vody, ale jen tolik, aby se maso nepřipalovalo a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, spojíme s tukem, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme nejméně 20 minut.

  • 4

    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme posekanou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu