Vepřová játra s jablky (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Játra vepřová
  • 30 g Sůl
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Jablka
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 35.22 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1250 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 301.5 mg
  • Draslík 326.7 mg
  • Vláknina 2215 mg
  • Vitamín A 2215 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky (2ks na porci). Plátky mírně naklepeme, okraje nařízneme a játra rychleji po obou stranách opečeme na části horkého tuku.

  • 2

    Opečená játra osolíme.

  • 3

    Jablka opláchneme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky (2ks na porci), které obalíme v těstíčku z prosáté mouky, mléka a soli. Po obou stranách smažíme dočervena v horkém oleji.

  • 4

    Při podávání přeléváme játra vlastní šťávou a navrch položíme 2 kolečka smažených jablek.

Komentáře k receptu