Vepřová játra s jablky (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1250 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 301.5 mg
- Draslík 326.7 mg
- Vláknina 2215 mg
- Vitamín A 2215 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky (2ks na porci). Plátky mírně naklepeme, okraje nařízneme a játra rychleji po obou stranách opečeme na části horkého tuku.
-
2
Opečená játra osolíme.
-
3
Jablka opláchneme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky (2ks na porci), které obalíme v těstíčku z prosáté mouky, mléka a soli. Po obou stranách smažíme dočervena v horkém oleji.
-
4
Při podávání přeléváme játra vlastní šťávou a navrch položíme 2 kolečka smažených jablek.