Jablečný kompot z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 200 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 112.1 mg
  • Vláknina 4205 mg
  • Vitamín A 4205 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Pak je nakrájíme na čtvrtky nebo na kousky.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy bez nasazených míchadel vložíme nakrájená jablka, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici a hřebíček. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme.

  • 3

    V průběhu programu zkontrolujeme měkkost ovoce, v případě potřeby pekárnu vypneme a program ukončíme dříve.

Komentáře k receptu