Jablečný kompot z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 112.1 mg
- Vláknina 4205 mg
- Vitamín A 4205 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Pak je nakrájíme na čtvrtky nebo na kousky.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy bez nasazených míchadel vložíme nakrájená jablka, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici a hřebíček. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme.
-
3
V průběhu programu zkontrolujeme měkkost ovoce, v případě potřeby pekárnu vypneme a program ukončíme dříve.