Jahodová marmeláda z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 256.7 mg
- Vláknina 6666.7 mg
- Vitamín A 6666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody dobře omyjeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce s trochou vody, rozvaříme na kaši. Kaši propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly dáme 1 kilogram jahodové kaše, formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program "džem" a pekárnu zapneme.
-
3
Po skončení programu formu v rukavici opatrně vyjmeme, ke směsi přidáme cukr. Formu vložíme zpět do pekárny, znovu nastavíme a spustíme program džem. Po jeho ukončení by marmeláda již měla být hustá. V případě potřeby je možné program "džem" znovu zopakovat. Nemusíme ho nechat doběhnout až do konce, pekárnu lze vypnout, když marmeláda dosáhne námi požadované hustoty.
-
4
V průběhu programu dobře umyjeme zavařovací sklenice, dáme je na plech a necháme ve středně vyhřáté troubě sterilizovat.
-
5
Hotovou marmeládu přendáme do sklenic a vložíme je do trouby vyhřáté na 100 stupňů. Až bude povrch marmelády zaschlý, sklenice z trouby vyjmeme a marmeládu necháme vychladnout. Uzavřené sklenice skladujeme v chladnu.