Štika na víně s houbami
Suroviny
- 800 g Štika obecná
- 400 g Houby čerstvé
- 80 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 250 ml Víno bílé
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 41 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 135.3 mg
- Draslík 594.3 mg
- Vláknina 7817.1 mg
- Vitamín A 7817.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Štiku očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno a smícháme s moukou.
-
2
Porce ryby obalíme v mouce s petrželovou natí, z obou stran osmažíme na másle, zalijeme vínem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě, až je ryba téměř měkká.
-
3
Na pánvi zpěníme na oleji cibuli s houbami, podusíme a přidáme ke štice. Směs přelijeme smetanou a ještě zhruba 5 minut dusíme.