Štika na víně s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Štika obecná
  • 400 g Houby čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 250 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 135.3 mg
  • Draslík 594.3 mg
  • Vláknina 7817.1 mg
  • Vitamín A 7817.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Štiku očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno a smícháme s moukou.

  • 2

    Porce ryby obalíme v mouce s petrželovou natí, z obou stran osmažíme na másle, zalijeme vínem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě, až je ryba téměř měkká.

  • 3

    Na pánvi zpěníme na oleji cibuli s houbami, podusíme a přidáme ke štice. Směs přelijeme smetanou a ještě zhruba 5 minut dusíme.

Komentáře k receptu