Karbanátky z matjesů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 70 g Slanina vepřová
  • 250 g Strouhanka
  • 350 g Matjesy - filet
  • 70 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 16 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 843 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 286.9 mg
  • Draslík 212.1 mg
  • Vláknina 4106 mg
  • Vitamín A 4106 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme nadrobno, matjesové filety umeleme. V míse umícháme kompaktní hmotu z masa, slaniny, vajec, pepře, strouhanky a smetany.

  • 2

    Ze směsi tvoříme menší karbanátky a smažíme je po obou stranách na oleji.

Komentáře k receptu