Vepřové sleziny na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kmín celý
  • 30 g Sůl
  • 1000 g Vepřová slezina
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1284 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 374.4 mg
  • Draslík 435.8 mg
  • Vláknina 1428 mg
  • Vitamín A 1428 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové sleziny očistíme a omyjeme. Nakrájíme je na plátky, vložíme do vařící vody, krátce povaříme a dobře propláchneme.

  • 2

    Na polovině tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme slezinky, kmín a pepř, zastříkneme vodou a za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme pod poklicí téměř doměkka.

  • 3

    Slezinky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Nakonec omáčku přecedíme na slezinky, osolíme a ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu