Vepřové sleziny na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1284 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 374.4 mg
- Draslík 435.8 mg
- Vláknina 1428 mg
- Vitamín A 1428 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové sleziny očistíme a omyjeme. Nakrájíme je na plátky, vložíme do vařící vody, krátce povaříme a dobře propláchneme.
-
2
Na polovině tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme slezinky, kmín a pepř, zastříkneme vodou a za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme pod poklicí téměř doměkka.
-
3
Slezinky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Nakonec omáčku přecedíme na slezinky, osolíme a ještě krátce podusíme.