Selská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 5 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 10.4 mg
- Draslík 108.4 mg
- Vláknina 811.4 mg
- Vitamín A 811.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 98.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a za občasného prošlehávání zvolna vaříme 20 minut.
-
2
Před koncem varu polévku zjemníme mlékem a ještě krátce povaříme.
-
3
Nakrájené žampiony podusíme na lžičce másla a přidáme do polévky.
-
4
Polévku důkladně provaříme.
-
5
V osolené vodě uvaříme nudle, propláchneme je ve studené vodě a necháme okapat.
-
6
Nudle vložíme do hotové polévky.
-
7
Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.