Celozrnné těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 21 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 55.7 mg
- Vláknina 20420.3 mg
- Vitamín A 20420.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a olej, přisypeme smíchané oba druhy mouky, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
-
2
Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro těsto a pekárnu zapneme.
-
4
Po ukončení programu přístroj vypneme, vyndáme formu a vyjmeme z ní těsto.
-
5
Na kynuté přílohové knedlíky z těsta vytvoříme dvě šišky, necháme je alespoň 10 minut kynout a pak uvaříme.