Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny
Suroviny
- 500 g Mouka polohrubá
- 30 g Solamyl
- 20 g Droždí
- 100 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Paprika červená
- 3 dl Mléko nízkotučné
- 1 dl Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 26 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 261.4 mg
- Vláknina 7438.2 mg
- Vitamín A 7438.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na malé kousky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na jemno.
-
2
Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu, nasadíme míchadla, nalijeme do ní mléko a olej, přidáme polohrubou pšeničnou mouku, Solamyl, kmín, bazalku, pepř. Doprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy dáme sůl.
-
3
Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do formy v opačném pořadí.
-
4
Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení toustů o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
-
5
Když pekárna zvukovým signálem upozorní na přidání přísad, přisypeme do těsta nakrájenou slaninu a papriku. Pokud pekárna signálem není vybavena, přidáme suroviny přibližně 5 minut před koncem cyklu hnětení - míchání.
-
6
Po upečení formu v rukavicích vyndáme, chléb opatrně vyklepneme, položíme na kuchyňské síto a necháme mírně vychladnout. Pizza chléb můžeme krájet přibližně 30 minut po upečení, podáváme ho vlažný.