Ražniči v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 krajíc Chléb výběrový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 118 mg
  • Draslík 766.1 mg
  • Vláknina 3659.8 mg
  • Vitamín A 3659.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a mírně naklepeme. Sýr a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na dílky.

  • 2

    Na jehly střídavě napichujeme maso, sýr, cibuli a rajčata. Osolíme, opepříme a potřeme olejem.

  • 3

    Jehly položíme na alobal potřený olejem, zabalíme a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Potom alobal mírně rozevřeme a ražniči dopékáme ještě 10 minut.

  • 5

    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu