Chléb celozrnný 750 g z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 480 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 20 g Droždí sušené
  • 320 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 42.3 mg
  • Vláknina 16411.8 mg
  • Vitamín A 16411.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku smíchanou s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 750 g a středně propečenou kůrku a pekárnu zapneme.

  • 4

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho pomalu vychladnout.

Komentáře k receptu