Chléb celozrnný 750 g z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 2 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 42.3 mg
- Vláknina 16411.8 mg
- Vitamín A 16411.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku smíchanou s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 750 g a středně propečenou kůrku a pekárnu zapneme.
-
4
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho pomalu vychladnout.