Zapečené ravioli s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Mrkev kořen
  • 300 g Těstoviny Ravioli
  • 100 g Gouda
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Kerblík
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 297 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 304 mg
  • Draslík 215.1 mg
  • Vláknina 8281 mg
  • Vitamín A 8281 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ravioli uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Oloupeme česnek a stroužky prolisujeme. Kerblík opláchneme, necháme okapat a najemno nasekáme. Mrkev oloupeme, opláchneme a na struhadle nadrobno nastrouháme.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). V pánvi rozpálíme máslo a nastrouhanou mrkev v něm promícháme. Pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, přidáme česnek a kerblík.

  • 4

    Na struhadle nastrouháme goudu a v misce ji rozšleháme s vejci. Přidáme mléko, smetanu, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek a sůl, vše promícháme.

  • 5

    Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě ji vykládáme ravioli a mrkví, vše přelijeme omáčkou a uhladíme.

  • 6

    Takto připravený nákyp vložíme do trouby a zapékáme zhruba 40 minut ve střední části. Pokud nákyp příliš hnědne, překryjeme ho alobalem.

  • 7

    Hotové těstoviny vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu