Zapečené ravioli s mrkví
Suroviny
- 450 g Mrkev kořen
- 300 g Těstoviny Ravioli
- 100 g Gouda
- 250 ml Mléko polotučné
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 0.5 hrst Kerblík
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 297 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 304 mg
- Draslík 215.1 mg
- Vláknina 8281 mg
- Vitamín A 8281 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ravioli uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Oloupeme česnek a stroužky prolisujeme. Kerblík opláchneme, necháme okapat a najemno nasekáme. Mrkev oloupeme, opláchneme a na struhadle nadrobno nastrouháme.
-
3
Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). V pánvi rozpálíme máslo a nastrouhanou mrkev v něm promícháme. Pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, přidáme česnek a kerblík.
-
4
Na struhadle nastrouháme goudu a v misce ji rozšleháme s vejci. Přidáme mléko, smetanu, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek a sůl, vše promícháme.
-
5
Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě ji vykládáme ravioli a mrkví, vše přelijeme omáčkou a uhladíme.
-
6
Takto připravený nákyp vložíme do trouby a zapékáme zhruba 40 minut ve střední části. Pokud nákyp příliš hnědne, překryjeme ho alobalem.
-
7
Hotové těstoviny vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme.