Vafle slavnostní dětské
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 100 g Čokoláda hořká
- 1 kávová lžička Potravinářská barva
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 dl Mléko plnotučné
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 31 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 99.3 mg
- Draslík 348 mg
- Vláknina 6443 mg
- Vitamín A 6443 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 663.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo dáme do skleněné nádoby a v mikrovlnné troubě roztopíme. Do misky prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem, přidáme vanilkový a krupicový cukr, rozklepneme vejce, přilijeme smetanu a mléko a suroviny v misce vyšleháme na hladkou hmotu.
-
2
Připravenou hmotu rozdělíme do dvou nádob, do jedné přimícháme podle vlastního výběru potravinářské barvivo, do druhého vmícháme nastrouhanou čokoládu. Obě těsta promícháme a necháme 5 minut odpočinout.
-
3
Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme a nalijeme barevné těsto, z kterého opečeme křupavou vafli. V procesu pečení pokračujeme do skončení těsta. Vafle vypadají pěkně, když do formy nalijeme půlku těsta s potravinářským barvivem a půlku čokoládového těsta.
-
4
Připravené vafle rozdělíme na talíře a podáváme.