Trvanlivý chléb z pšeničného těsta s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 1 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 265.6 mg
- Vláknina 2259.3 mg
- Vitamín A 2259.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme a uvaříme v dostatečném množství vody. Uvařené oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme 2,5 dl vody, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, kmín a fenykl, do protilehlého rohu třtinový cukr.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
-
4
Při zvukovém signálu pekárny pro přidání přísad do formy vložíme prolisované brambory.
-
5
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.