Trvanlivý chléb z pšeničného těsta s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 30 g Droždí
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 265.6 mg
  • Vláknina 2259.3 mg
  • Vitamín A 2259.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dobře omyjeme a uvaříme v dostatečném množství vody. Uvařené oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme 2,5 dl vody, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, kmín a fenykl, do protilehlého rohu třtinový cukr.

  • 3

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.

  • 4

    Při zvukovém signálu pekárny pro přidání přísad do formy vložíme prolisované brambory.

  • 5

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu