Ořechový chlebíček s brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Cukr třtinový
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 250 g Ořechy vlašské
  • 75 g Mouka pšeničná hladká
  • 75 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 321.1 mg
  • Vláknina 5807 mg
  • Vitamín A 5807 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlašské ořechy nasekáme pečlivě na jemno, ideálně v kuchyňském robotu.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vložíme do ní nasekané ořechy, přidáme vejce, 75 g změklého másla, 75 g cukru, mouku, prášek do pečiva a skořici.

  • 3

    Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

  • 4

    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny ušleháme ručně v míse do hladkého těsta. Směs poté dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje.

  • 5

    Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

  • 6

    Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté ož jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

  • 7

    Po upečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme pomalu zcela vychladnout.

  • 8

    Než chlebíček vychladne, připravíme v míse polevu. V hrnku zahříváme 50 g třtinového cukru s vodou, až se zcela rozpustí, potom vaříme 5 minut, aby získal konzistenci sirupu, do něj vmícháme brandy a citronovou šťávu.

  • 9

    Povrch chlebíčku propícháme špejlí, polijeme připravenou šťávou a necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře k receptu