Chlebíček se sušenými švestkami a datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 24 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 153.3 mg
- Draslík 267.2 mg
- Vláknina 4403.3 mg
- Vitamín A 4403.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené datle a švestky vypeckujeme, pokrájíme na malé kousky.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do mléko, přidáme vejce, nakrájené švestky, datle, změklé máslo, cukr, mouku a prášek do pečiva.
-
3
Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
-
4
Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny mimo ovoce ušleháme ručně v míse, potom vmícháme nakrájené ovoce. Směs dáme do pečicí nádoby, tu vložíme zpět do přístroje.
-
5
Pekárnu nastavíme na 50 minutový program pečení. Průběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
-
6
Po upečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.