Židovská husa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Husí sádlo
  • 150 g Hrách
  • 150 g Kroupy ječné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Husa domácí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2700 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 221 g
  • Sodík 846 mg
  • Bílkoviny 113 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 510 mg
  • Draslík 2014.4 mg
  • Vláknina 9570 mg
  • Vitamín A 9570 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočený hrách uvaříme do měkka, propláchneme kroupy, spaříme, uvaříme též do měkka.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nasekáme, na rozehřátém husím sádle ji zpěníme, vložíme rozporcovanou husu, podlijeme vývarem, přidáme pepř, sůl, rozetřený česnek a dusíme do měkka.

  • 3

    Nakonec smícháme s uvařeným hrachem a kroupami, přendáme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 170 stupňů.

Komentáře k receptu