Polévka rajčatová

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 2 ks Cibule
  • 10 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 827.1 mg
  • Vláknina 9415.8 mg
  • Vitamín A 9415.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vody dáme rajčata a poté oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajčata a vývar, 15 minut vaříme a poté rozmixujeme.

  • 3

    Přilijeme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, příp. přisladíme.

  • 4

    Nakonec dáme nakrájené bylinky a podáváme.

Komentáře k receptu