Italské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 44 g
- Sodík 3069 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 1868.8 mg
- Vláknina 26832 mg
- Vitamín A 26832 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.2 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve namočíme na 10 minut do horké vody sušená rajčata. Mezitím nakrájíme na nudličky kuřecí maso bez kůže a kostí. Rajčata scedíme, nadrobno nakrájíme. Kuře i rajčata osolíme a opepříme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a za častého obracení na něm restujeme asi 10 minut dozlatova kuřecí nudličky. Hotové je vyndáme z pánve a uchováváme teplé.
-
3
Do pánve nalijeme 3-4 lžíce vody, zamícháme a vše se krásně spojí s vysmaženou šťávou z kuřete. Přidáme připravená rajčata, rozčtvrcené pecek zbavené černé olivy, opláchnuté a okapané kapary, kuře, vše promícháme, dosolíme a dochutíme cayenským pepřem a ohříváme asi 3 minuty.
-
4
Ne ohřáté talíře položíme na másle podušený a česnekem ochucený špenát a na něj poklademe připravenou směs. Můžeme ozdobit měsíčkem citronu.