Italské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř cayenský
  • 700 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 20 g Kapary
  • 8 ks Olivy černé
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 3069 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 1868.8 mg
  • Vláknina 26832 mg
  • Vitamín A 26832 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.2 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve namočíme na 10 minut do horké vody sušená rajčata. Mezitím nakrájíme na nudličky kuřecí maso bez kůže a kostí. Rajčata scedíme, nadrobno nakrájíme. Kuře i rajčata osolíme a opepříme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a za častého obracení na něm restujeme asi 10 minut dozlatova kuřecí nudličky. Hotové je vyndáme z pánve a uchováváme teplé.

  • 3

    Do pánve nalijeme 3-4 lžíce vody, zamícháme a vše se krásně spojí s vysmaženou šťávou z kuřete. Přidáme připravená rajčata, rozčtvrcené pecek zbavené černé olivy, opláchnuté a okapané kapary, kuře, vše promícháme, dosolíme a dochutíme cayenským pepřem a ohříváme asi 3 minuty.

  • 4

    Ne ohřáté talíře položíme na másle podušený a česnekem ochucený špenát a na něj poklademe připravenou směs. Můžeme ozdobit měsíčkem citronu.

Komentáře k receptu