Roláda z telecí hlavy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 145 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 496.7 mg
- Vláknina 10434.8 mg
- Vitamín A 10434.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěné maso z očištěné telecí hlavy omyjeme, nasolíme a srolujeme na roládu. Svážeme kuchyňskou nití.
-
2
Do hrnce s vodou dáme pepř, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Přidáme roládu a vaříme cca 180 minut. Půl hodiny před koncem vložíme mrkev, celer, petržel a brambory. Roládu vyndáme se zeleninou a nakrájíme.
-
3
Vývar přecedíme, svaříme, osolíme, opepříme a přelejeme ho do talíře na telecí hlavu a zeleninu.
-
4
Podáváme horké.