Pizza z chlebového těsta s pečenou zeleninou
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Lilek
- 2 ks Rajčata
- 1 stroužek Česnek
- 1.2 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Rajčatová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 13 g
- Sodík 466 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 421.1 mg
- Vláknina 8256 mg
- Vitamín A 8256 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, 1 lžíci oleje, cukr a půl lžičky soli. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
-
4
Během programu připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a společně s lilkem nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Stroužek česneku oloupeme a jemně nakrájíme. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme semen. Sýr nakrájíme na plátky.
-
5
Na pečicí plech rozložíme do jedné vrstvy cibuli, lilek a papriku, pokapeme je olejem. Pak posypeme nakrájeným česnekem, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
-
6
Po ukončení programu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a vyválíme na velkou placku, kterou dáme na na olejem mírně potřený plech. Okraj těsta po celém obvodu přehneme, aby se vytvořila vyvýšenina. Uvnitř potřeme rajčatovou pastou a na ni dáme upečenou zeleninu, pak přidáme rajčata a nakrájené plátky sýra.
-
7
Pečeme v troubě přibližně 20 až 25 minut, dokud těsto nemá zlatavou barvu a není křupavé.
-
8
Pizzu podáváme nejlépe ještě teplou, můžeme ji ale podávat i za studena.