Pražma na niceský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 47 g
- Sodík 4111 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 1053.2 mg
- Vláknina 31446.2 mg
- Vitamín A 31446.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na 2 lžících rozehřátého oleje smažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájený fenykl a rozetřený česnek 2-3 minuty za stálého míchání.
-
2
Usmaženou zeleninu rozložíme do zapékací mísy.
-
3
Očištěné a omyté pražmy na bocích nařízneme a ryby uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Položíme je na zeleninu v míse, posypeme černými olivami, nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a zbylým olejem. Mísu volně přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia na 20 minut.
-
4
Alobal odstraníme a pokrm pečeme ještě 10 minut. Při podávání ozdobíme dílky citronu.