Pražské brambory s uzeným bůčkem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 2650 g Brambory
  • 500 g Vepřový bok uzený
  • 150 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 400 g Vejce slepičí
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1978 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 207 mg
  • Draslík 1357 mg
  • Vláknina 13813 mg
  • Vitamín A 13813 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzený bůček omyjeme, uvaříme a po vychladnutí vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a vychladlé je nakrájíme na plátky.

  • 3

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájený bůček a brambory, osolíme, opepříme a osmažíme. Při opékání brambory zamícháme zlehka vidličkou.

  • 4

    Nakonec přilijeme rozmíchaná vejce a mícháme, až se vejce srazí.

  • 5

    Brambory podáváme na nahřátých talířích.

Komentáře k receptu