Pražské brambory s uzeným bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1978 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 207 mg
- Draslík 1357 mg
- Vláknina 13813 mg
- Vitamín A 13813 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzený bůček omyjeme, uvaříme a po vychladnutí vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky.
-
2
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a vychladlé je nakrájíme na plátky.
-
3
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájený bůček a brambory, osolíme, opepříme a osmažíme. Při opékání brambory zamícháme zlehka vidličkou.
-
4
Nakonec přilijeme rozmíchaná vejce a mícháme, až se vejce srazí.
-
5
Brambory podáváme na nahřátých talířích.