Vafle z Belgie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 31 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 170.1 mg
- Draslík 266.7 mg
- Vláknina 5450 mg
- Vitamín A 5450 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme drobně nasekaných 200 g jahod, odložíme do lednice.
-
2
V misce s prosátou moukou rozdrobíme droždí, vsypeme vanilkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce oleje, vlijeme smetanu s vodou a suroviny šleháme do hladké hmoty. Těsto přikryjeme, 5 minut ho necháme odležet.
-
3
Vaflovou formu mírně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a opékáme na křupavou vafli. Pečeme do skončení těsta, hotové vafle do dalšího použití udržujeme teplé.
-
4
Vafle rozdělíme na talíře, na každou dáme vhodné množství šlehačky, navrch poklademe rozpůlené jahody, polijeme sirupem, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.