Filety z chňapala s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 880 g Chňapal červený
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 662 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 99.4 mg
  • Draslík 850.2 mg
  • Vláknina 553.5 mg
  • Vitamín A 553.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekáme 2 lžíce petrželové natě, 2 oloupané stroužky česneku utřeme se solí.

  • 2

    V obalovací misce promícháme 4 lžíce polohrubé mouky se lžičkou hrubě mletého pepře a mořskou solí. Touto směsí obalíme filety z chňapala, přebytečnou mouku oklepneme.

  • 3

    Do rozehřátého oleje v pánvi vložíme porce ryby a za nižší teploty smažíme 5 - 6 minut po každé straně. Hotové vyjmeme a uložíme do tepla.

  • 4

    Pánev vytřeme papírovou utěrkou, rozpustíme v ní máslo, přibližně 2 minuty smažíme utřený česnek. Přilijeme bílé polosladké víno a necháme částečně vysmahnout. Stáhneme z ohně, přimícháme polovinu petrželové natě.

  • 5

    Filé servírujeme přelité vinnou omáčkou a posypané sekanou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu