Filety z chňapala s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 16 g
- Sodík 662 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 99.4 mg
- Draslík 850.2 mg
- Vláknina 553.5 mg
- Vitamín A 553.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasekáme 2 lžíce petrželové natě, 2 oloupané stroužky česneku utřeme se solí.
-
2
V obalovací misce promícháme 4 lžíce polohrubé mouky se lžičkou hrubě mletého pepře a mořskou solí. Touto směsí obalíme filety z chňapala, přebytečnou mouku oklepneme.
-
3
Do rozehřátého oleje v pánvi vložíme porce ryby a za nižší teploty smažíme 5 - 6 minut po každé straně. Hotové vyjmeme a uložíme do tepla.
-
4
Pánev vytřeme papírovou utěrkou, rozpustíme v ní máslo, přibližně 2 minuty smažíme utřený česnek. Přilijeme bílé polosladké víno a necháme částečně vysmahnout. Stáhneme z ohně, přimícháme polovinu petrželové natě.
-
5
Filé servírujeme přelité vinnou omáčkou a posypané sekanou zelenou petrželkou.