Chleboví šneci s pikantní náplní
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 450 g Mouka pšeničná hladká
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 2.4 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 5 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 5.4 mg
- Draslík 35 mg
- Vláknina 721.3 mg
- Vitamín A 721.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Pažitku a petrželku omyjeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
-
2
V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak vmícháme česnek a ještě chvilku restujeme. Pánev odstavíme z ohně a ke směsi přimícháme nakrájenou pažitku a petrželku.
-
3
Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.
-
4
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
5
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
-
6
Potom z těsta vyválíme placku o velikosti přibližně 30 x 20 cm, potřeme ji směsí z pánve, z delší strany zarolujeme a rozkrájíme na 8 dílů. Dortovou formu lehce vymažeme, závitky do ní vložíme na výšku a přikryté necháme na teplém místě kynout 45 minut až 1 hodinu.
-
7
Pečeme přibližně 35 až 40 minut v troubě, předehřáté na 220 stupňů Celsia, dokud nemají zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout.