Ančovičky na česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 28 ks Ančovička - filety
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Salát kadeřavý
  • 10 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 644 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 189 mg
  • Draslík 1387.9 mg
  • Vláknina 4021.5 mg
  • Vitamín A 4021.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ančovičky vykostíme, salát frisée natrháme na kousky a vše osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupeme a zpěníme na oleji nakrájený česnek s rozmarýnem.

  • 3

    Vymažeme formičky a vyskládáme ančovičkami. Střed vyložíme salátem frisée a při 180°C pečeme 8 minut. Poté vyklopíme, přelijeme česnekem a pokapeme citronem.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu