Vafle s anglickou slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1006 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 59 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 166.7 mg
- Draslík 482.8 mg
- Vláknina 6817 mg
- Vitamín A 6817 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 10.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 622.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, přidáme sůl, rozklepneme celé vejce, dvě lžíce oleje, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Nádobu s těstem přikryjeme a na 5 minut necháme odpočinout.
-
2
Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme, nalijeme do ní přiměřené množství těsta a vafli pečeme dorůžova. V pečení pokračujeme do skončení těsta, vafle do dalšího použití udržujeme teplé.
-
3
Tenké plátky anglické slaniny položíme na rozpálenou pánev a opečeme ji do křupava, po upečení každý plátek posypeme mletou paprikou.
-
4
Hotové vafle rozdělíme na talíře, na ně naaranžujeme opečené plátky slaniny, každou porci posypeme jemně nastrouhaným sýrem, pokapeme ostrým kečupem a ihned servírujeme.