Chléb bez droždí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 8 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, jedlou sodu a sůl smícháme v míse, pak přidáme máslo a důkladně prohněteme, aby se všechny suroviny spojily. Přilijeme podmáslí a mícháme, až se vytvoří hladké těsto. Pak ještě těsto hněteme alespoň 1 minutu.
-
2
Z pečicí nádoby z domácí pekárny odstraníme hnětací lopatky a vložíme do ní těsto, ve kterém uděláme podélný hluboký řez.
-
3
Nádobu vložíme do pekárny, nastavíme na program pečení a zapneme.
-
4
Chléb přibližně po hodině zkontrolujeme - měl by být nakynutý a mít zlatohnědou barvu.
-
5
Po upečení přístroj vypneme, pečicí nádobu vyjmeme, chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.