Chléb bez droždí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 285 ml Mléko - podmáslí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Soda jedlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, jedlou sodu a sůl smícháme v míse, pak přidáme máslo a důkladně prohněteme, aby se všechny suroviny spojily. Přilijeme podmáslí a mícháme, až se vytvoří hladké těsto. Pak ještě těsto hněteme alespoň 1 minutu.

  • 2

    Z pečicí nádoby z domácí pekárny odstraníme hnětací lopatky a vložíme do ní těsto, ve kterém uděláme podélný hluboký řez.

  • 3

    Nádobu vložíme do pekárny, nastavíme na program pečení a zapneme.

  • 4

    Chléb přibližně po hodině zkontrolujeme - měl by být nakynutý a mít zlatohnědou barvu.

  • 5

    Po upečení přístroj vypneme, pečicí nádobu vyjmeme, chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu