Chléb s rozmarýnem a rozinkami
Suroviny
- 350 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Mouka pšeničná celozrnná
- 75 g Rozinky tmavé
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 2.75 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné sušené
- 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 5 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 18.1 mg
- Vláknina 3449.7 mg
- Vitamín A 3449.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko, do druhého rohu rozmarýn a vše poprášíme droždím.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme rozinky. Některé přístroje nás na správný čas upozorní zvukovým znamením.
-
4
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout