Lehký žitný chléb s kmínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 6 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 58.6 mg
- Vláknina 3903.7 mg
- Vitamín A 3903.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Všechny druhy mouku důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme kmín a vše poprášíme droždím.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.
-
4
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.