Lehký žitný chléb s kmínem

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Mouka žitná
  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 2.75 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 58.6 mg
  • Vláknina 3903.7 mg
  • Vitamín A 3903.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Všechny druhy mouku důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme kmín a vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.

  • 4

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu