Chléb z těsta s ovesnými vločkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 7 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 10.2 mg
- Vláknina 5358.7 mg
- Vitamín A 5358.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko a vodu, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku smícháme s ovesnými vločkami a přisypeme tak, aby směs zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení můžeme povrch potřít trochou mléka a posypat ovesnými vločkami.
-
4
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.