Bramborka s jablky a švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Jablka
  • 10 ks Švestky
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 72.2 mg
  • Draslík 647.9 mg
  • Vláknina 9300 mg
  • Vitamín A 9300 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábeme brambory a nastrouháme je na hrubším struhadle. Vložíme do mísy, kde z nich lžící vybereme a vymačkáme přebytečnou vodu. V hrnku svaříme mléko a jakmile přijde k varu, vlijeme je na nastrouhané brambory. Posolíme je a vyklepneme do mísy k bramborům vejce. Sádlem vymažeme pečicí plech a bramborovou hmotu rozprostřeme po celé ploše pekáče.

  • 2

    Jablko zbavíme jádřince, rozkrájíme na plátky a poklademe jimi hmotu na plechu. Švestky zbavíme pecek a rozkrájíme na kousky, které také rozložíme na povrchu bramborové hmoty. Předehřejeme troubu na 160 °C. Vložíme plech s bramborkou do trouby a pečeme, dokud se nevytvoří vypečené okraje a hmota nezezlátne.

Komentáře k receptu