Bramborka s jablky a švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 9 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 72.2 mg
- Draslík 647.9 mg
- Vláknina 9300 mg
- Vitamín A 9300 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrábeme brambory a nastrouháme je na hrubším struhadle. Vložíme do mísy, kde z nich lžící vybereme a vymačkáme přebytečnou vodu. V hrnku svaříme mléko a jakmile přijde k varu, vlijeme je na nastrouhané brambory. Posolíme je a vyklepneme do mísy k bramborům vejce. Sádlem vymažeme pečicí plech a bramborovou hmotu rozprostřeme po celé ploše pekáče.
-
2
Jablko zbavíme jádřince, rozkrájíme na plátky a poklademe jimi hmotu na plechu. Švestky zbavíme pecek a rozkrájíme na kousky, které také rozložíme na povrchu bramborové hmoty. Předehřejeme troubu na 160 °C. Vložíme plech s bramborkou do trouby a pečeme, dokud se nevytvoří vypečené okraje a hmota nezezlátne.