Ryba na luskách
Suroviny
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 250 g Mrkev kořen
- 150 g Zakysaná smetana
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Solamyl
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.4 l Vývar rybí
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 153 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 80.4 mg
- Draslík 272.3 mg
- Vláknina 7280.5 mg
- Vitamín A 7280.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umyjeme lusky a nakrájíme šikmo na 1 cm dlouhé kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na zkosené plátky.
-
2
Máslo rozehřejeme v hrnci a osmahneme mrkev, přidáme sůl, pepř a podusíme 2 minuty lusky. Podlijeme rybím vývarem a necháme vyvařit tekutinu o třetinu. Přidáme smetanu a povaříme 10 minut.
-
3
Rozmícháme solamyl ve studené vodě, přilijeme do základu a necháme přejít varem.
-
4
Na malé kousky nakrájíme rybu, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k zeleninové směsi. Pod pokličkou necháme 5 minut provařit.
-
5
Ihned podáváme.