Míchaná vejce s uzenou treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 531.1 mg
- Draslík 420.9 mg
- Vláknina 189.8 mg
- Vitamín A 189.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme pánev, vložíme do ní uzenou tresku a zalijeme ji mlékem, aby byla celá ponořená. Vaříme 8 minut, dokud se ryba nezačne pomalu rozpadat. Poté slijeme mléko a rybu zbavíme kůže.
-
2
V misce rozšleháme vidličkou vajíčka, přidáme nasekanou pažitku, pepř a sůl.
-
3
Na pánvi poté rozehřejeme máslo, přidáme vajíčkovou směs a postupně vmícháváme na kousky rozebranou rybu.