Pikantní čínské zelí s limetkovým dresinkem
Suroviny
- 250 ml Kokosové mléko
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Chilli paprička
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 ks Zelí čínské
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Arašídy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 17 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 864.4 mg
- Vláknina 34995 mg
- Vitamín A 34995 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme dresink. Do mísy vlijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku a promícháme. Přilijeme kokosové mléko a rozšleháme.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm cca 2-3 minuty dokřupava orestujeme na tenké proužky nakrájené chilli papričky. Vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme na talíř. Do pánve vložíme na tenké plátky pokrájený česnek a max. 1 minutu osmahneme dozlatova. Přidáme k chilli papričkám. Do pánve nasypeme na plátky pokrájené zelené části jarních cibulek a za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. Přidáme bílé části cibulek, cca 1 minut osmažíme a rovněž odložíme na talíř.
-
3
V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a krátce v ní spaříme na nudličky nakrouhané zelí. Několikrát promícháme a scedíme.
-
4
Zelí přemístíme do servírovací mísy, přelijeme připraveným dresinkem, promícháme, posypeme drcenými arašídy a osmahnutou zeleninovou směsí. Ihned podáváme.