Lívance s ostružinami a pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 971 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 40 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 182.7 mg
- Draslík 428.1 mg
- Vláknina 11993 mg
- Vitamín A 11993 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 200 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslová pěna: Máslo pokojové teploty nakrájíme do misky a metlou šleháme až do jeho změknutí. K máslu přilijeme mléko spolu se sirupem a pokračujeme ve šlehání tak dlouho, aby nám vznikla hladká a světle nadýchaná pěna.
-
2
Lívance: Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, spolu promícháme, přidáme cukr, sůl, mléko, vejce, dobře dřevěnou vařečkou promícháme, vmícháme 100 g očištěných a umytých ostružin a zamícháme. Lívancovou pánev trochu potřeme olejem, do každého kolečka v pánvi lžíci přeložíme připravené těsto a na středním plamínku lívance pečeme dozlatova po obou stranách. Upečené lívance až do jejích podávání udržujeme v teple.
-
3
Hotové lívance aranžujeme podle sebe na mělký talíř, položíme na ně ostružiny, máslovou pěnu se sirupem a teplé lívance podáváme.