Opečené hrušky v portské omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 10 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 15.6 mg
- Draslík 354.9 mg
- Vláknina 16741 mg
- Vitamín A 16741 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme jogurt s mletou skořicí a moučkovým cukrem. Na pánvi rozpustíme máslo, třtinový cukr a opékáme rozpůlené hrušky 3 minuty z každé strany. Potom vlijeme pomerančovou šťávu a portské a povaříme dalších 5 minut. Hrušky podáváme přelité omáčkou s kopečkem vyšlehaného jogurtu a svitkem skořice.