Opečené hrušky v portské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 2 g Skořice mletá
  • 30 g Cukr moučkový
  • 20 g Skořice celá
  • 600 g Hrušky
  • 80 ml Cukr třtinový
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 125 ml Víno portské
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 15.6 mg
  • Draslík 354.9 mg
  • Vláknina 16741 mg
  • Vitamín A 16741 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme jogurt s mletou skořicí a moučkovým cukrem. Na pánvi rozpustíme máslo, třtinový cukr a opékáme rozpůlené hrušky 3 minuty z každé strany. Potom vlijeme pomerančovou šťávu a portské a povaříme dalších 5 minut. Hrušky podáváme přelité omáčkou s kopečkem vyšlehaného jogurtu a svitkem skořice.

Komentáře k receptu