Polévka ze skopového masa s čočkou a cizrnou
Suroviny
- 80 g Čočka jedlá
- 250 g Skopové maso přední
- 50 g Nudle vaječné
- 5 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Cizrna
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1.5 l Voda pitná
- 1 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 42 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 60.5 mg
- Draslík 925.5 mg
- Vláknina 19357.8 mg
- Vitamín A 19357.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso a omytý, okrájený celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na jemno. Petrželovou nať omyjeme, jemně nasekáme, omytá rajčata oloupeme a rozmixujeme.
-
2
Ve větším hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme pokrájenou cibuli, kostičky masa a celeru. Pak přidáme petrželovou nať, ochutíme pepřem, zázvorem, skořicí, solí a důkladně promícháme. Nakonec ke směsi v pánvi přidáme rozmixovaná rajčata, znovu důkladmě promícháme. Zalijeme vodou, přisypeme opranou cizrnu, čočku, přikryjeme pokličkou a necháme přibližně hodinu vařit. Během vaření občas polévku zamícháme. Potom pokličku sejmeme, přisypeme nudle, zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody a vaříme ještě 20 minut. Podáváme teplé, posypané omytou nasekanou petrželkovou natí.