Jižanské rýžové nudle na kari
Suroviny
- 90 g Kuřecí prsa
- 250 g Nudle rýžové
- 90 g Špenát listový čerstvý
- 90 g Zelí čínské
- 400 ml Kokosové mléko
- 1 kávová lžička Kari pasta
- 2 kávová lžička Magická pasta
- 1 ks Limetka
- 1 ks Citronová tráva
- 2 ks Limetka kafrová
- 1 hrst Koriandr celý
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 24 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 14.4 mg
- Draslík 886.1 mg
- Vláknina 5234 mg
- Vitamín A 5234 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme olej, na mírném ohni velmi krátce osmahneme magickou pastu a nadrobno nasekanou lodyhu citronové trávy. Musí se uvolnit aroma.
-
2
Přidáme kari pastu, na nudličky nakrájené maso bez kostí a kůže, za stálého míchání restujeme cca 2 minuty. Maso musíme ve směsi důkladně obalit. Vmícháme sójovou omáčku, kokosové mléko a na prstýnky pokrájené listy kafrové limety. Přivedeme k varu, vložíme nudle, zvolna vaříme přibližně 4 minuty do měkka. Mezitím směs několikrát obrátíme.
-
3
Nakonec přidáme na nudličky nakrouhané zelí, na hrubo posekaný špenát a zakápneme limetkovou šťávou.
-
4
Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, posypeme nadrobno sekanou natí koriandru, ihned teplé podáváme.