Jižanské rýžové nudle na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Kuřecí prsa
  • 250 g Nudle rýžové
  • 90 g Špenát listový čerstvý
  • 90 g Zelí čínské
  • 400 ml Kokosové mléko
  • 1 kávová lžička Kari pasta
  • 2 kávová lžička Magická pasta
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Citronová tráva
  • 2 ks Limetka kafrová
  • 1 hrst Koriandr celý
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 14.4 mg
  • Draslík 886.1 mg
  • Vláknina 5234 mg
  • Vitamín A 5234 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme olej, na mírném ohni velmi krátce osmahneme magickou pastu a nadrobno nasekanou lodyhu citronové trávy. Musí se uvolnit aroma.

  • 2

    Přidáme kari pastu, na nudličky nakrájené maso bez kostí a kůže, za stálého míchání restujeme cca 2 minuty. Maso musíme ve směsi důkladně obalit. Vmícháme sójovou omáčku, kokosové mléko a na prstýnky pokrájené listy kafrové limety. Přivedeme k varu, vložíme nudle, zvolna vaříme přibližně 4 minuty do měkka. Mezitím směs několikrát obrátíme.

  • 3

    Nakonec přidáme na nudličky nakrouhané zelí, na hrubo posekaný špenát a zakápneme limetkovou šťávou.

  • 4

    Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, posypeme nadrobno sekanou natí koriandru, ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu