Kapr s česnekovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 33 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 216.3 mg
- Draslík 655.7 mg
- Vláknina 884.8 mg
- Vitamín A 884.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi na oleji po obou stranách, vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Ve výpeku v pánvi osmahneme nasekaný česnek a nasekanou petrželku. Přisypeme zbylou hladkou mouku, osmahneme, přilijeme trochu osolené vody a rozmícháme. Povaříme asi 10 minut, odstavíme z plotny a omáčku necháme částečně vychladnout.
-
3
Potom vmícháme žloutek, citronovou šťávu a omáčku našleháme.
-
4
Porce kapra upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
-
5
Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.