Zelné závitky se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 68 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 636.5 mg
- Vláknina 7594.8 mg
- Vitamín A 7594.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zelné listy spaříme vroucí vodou a odkrojíme žebra.
-
2
V kastrole na oleji orestujeme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a špenátové listy. Zvlášť orestujeme omytá, osolená a nadrobno nakrájená kuřecí prsa. Vše promícháme s vařenou nebo dušenou rýží a podle potřeby přisolíme a opepříme.
-
3
Náplň opatrně zabalíme do zelných listů. Listy urovnáme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme máslo a pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Můžeme podávat s vařenými bramborami.