Zelí dušené s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 102 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 714.4 mg
- Vláknina 15490.5 mg
- Vitamín A 15490.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné hlávkové zelí nadrobno nakrájíme a polovinu vsypeme do kastrolu na část rozehřátého másla.
-
2
Na zbylém másle osmahneme omyté, na kousky nakrájené maso, oloupanou, nasekanou cibuli, očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev a jemný kečup.
-
3
Na vrstvu zelí rozprostřeme vrstvu masa, cibule, mrkve, propláchnuté rýže a nakonec navrstvíme zbylé zelí. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a okořeníme bobkovým listem. Zvolna dusíme, ale nemícháme, aby vrstvy zůstaly neporušené.